Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Halálistenek

 A halálisteneket (Shinigamikat) sok helyen látni lehet az animékben, részük a japán kultórának. Viszont mindenhol máshol mutatják be őket... Most megmutatom 2-féle animében mennyire is különböznek ezek a "lények." A két kiszemelt animénk a Bleach és a Kuroshitsuji lesz. (Perseze van még halálistenes anime, hisz ott a Death Note és a Soul Eater, és még számos más.)


ichigo_kurosaki.jpg

Ichigo Kurosaki karddal, fekete kimonóban


A Bleachben a halálisteneket legtöbbször lélekölőkarddal, fekete kimonóban ábrázolják. (Lásd fentebb Ichigot)  Ellenségeik a quincyk és a lidércek. Át tudnak járni a lelkek világa és az emberek világa között. Osztagokban vannak, minden osztagnak van kapitánya. A kapitányok ruhája másabb, mint a normális tagoké, ez különbözteti meg őket. Itt a shinigamik szerepe a világok közti béke rendbentartása.


images.jpg

Grell Sutcliff a halálkaszájával


A Kuroshitsujiben a halálistenek teljesen másak, mint a Bleachben. A fegyverük lehet olló, - a XIX. századi szereplésük ellenére - láncfűrész vagy fűnyíró. Láncfűrészt főleg Grell használ, de később ollój is lesz, Ronald Knox halálkaszája egy fűnyíró, William T. Spears-é egy hosszú bot ollószerűséggel a végén, de ki tudja mikkel harcolnak még a kulisszák mögött... Nincs megszabva az egyenruhájuk, abba öltöznek, amihez kedvük van. Ellenségeik a démonok. A feladatuk, hogy őrt álljanak a menetrendszerű halál felett, és amikor kell, begyűjtsék a halottak lelkét. Viszont van egy filmszalagjuk, amire az emberek egész élete fel van véve, és ez alapján döntik el, meghaljanak-e vagy sem.